Nyheter

Sveriges bästa arbetsgivare 2017!

Sveriges bästa arbetsgivare 2017!

Zest bemanning rankas på tredje plats i Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017. Detta är unikt för att vara ett företag som bemannar skola, vård och omsorg. Personalen stortrivs hos Zest medan de flyr kommuner och landsting. – Vi vill ha sällskap på prispallen av arbetsplatser från kommuner och landsting, säger Outi Luiro vd för Zest Bemanning.

Aldrig förr har organisationer varit så beroende av att ha rätt medarbetare. Det ställer höga krav på arbetsgivare, för att attrahera och rekrytera nya talanger och för att behålla medarbetare och skapa engagemang. Nöjda och motiverade medarbetare bidrar både till organisationens framgång och de är viktiga ambassadörer för att rekrytera nya talanger. Men hur gör man som arbetsgivare för att skapa engagerade medarbetare och få dem att stanna kvar i organisationen?

I undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare betygsätter medarbetarna sina nuvarande arbetsgivare utifrån interna identitet, nöjdhet och vilja att rekommendera sin arbetsgivare, samt intresse för att byta jobb.

För fjärde året i rad har Zests Bemanning en topp-placering i undersökningen.

– Att bli en attraktiv och konkurrenskraftig arbetsplats som har kraft att behålla befintlig personal och attrahera ny är ingen rocket science, men ledare och chefer behöver verktyg och praktisk träning i hur de ska tillämpas, säger Outi Luiro.

Zest Bemanning erbjuder kvalificerad personal och interimschefer inom hälso- och sjukvård, vård och omsorg, socialtjänst samt förskola och skola.Företagets vision är inte bara att bidra till att väldfärdsektorn mår bättre, utan att i praktisk handling visa att det är möjligt att vara en bra arbetsgivare inom dessa fält. De gör de genom att arbeta aktivt med medarbetarperspektiv, relationer, kommunikation, kultur och utveckling – och allt detta bidrar till bra arbetsförhållanden. Utmärkelsen från Universum är ett välkommet kvitto på att Zest lyckas med detta år efter år.

Outi Luiro menar att det är fel att tro att lönen är det viktigaste för personal inom välfärdssektorn. När Universum undersöker arbetsgivare har de med hela 16 parametrar där lönen är en.

– Lönen är självklart viktig, men de flesta vill ha ett fast och jobb på en arbetsplats där de känner sina kolleger väl – och det har kommuner och landsting stora möjligheter att ge.

Outi Luiro menar att det som främst behövs för att ta fram medarbetarnas engagemang och drivkraft är meningsfullhet, möjlighet att arbeta självständigt och utvecklas.

– Det uppfylls med råge av ett arbete i skola, vård och omsorg och man har all möjlighet i världen att bli attraktiva arbetsgivare. Men då krävs det att man verkligen tar hand om sina medarbetare.

För att kunna bidra till att andra ska bli drömarbetsgivare, ser Zest Bemanning till att själva leva som de lär och gå före andra.

– För att skapa attraktiva arbetsplatser och bli en drömarbetsgivare krävs förmåga att bygga en gemensam plattform för relationer och kultur med samarbete, förtroende och utveckling istället för enbart struktur och kontroll. Lyckas man få med medarbetarna på det tåget har man skapat engagerade medarbetare som själva kan bli ambassadörer och locka fler till de här viktiga jobben, säger Outi Luiro. 

Visningar: (4587) | Tillbaka